T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - TİCARET BORSASI İMAM HATİP ORTAOKULU

TARİHÇE

Okulumuz Eskişehir Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olup, Emek ve 71 Evler mahallesinde yaşayan, zorunlu eğitim çağındaki ve okul öncesi öğrencilerine, eğitim öğretim hizmeti vermek amacıyla Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu adıyla 2006 yılında İl Özel İdare tarafından hizmete açılmıştır. Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencileri sabahçı olarak eğitim görmüştür. 2 Şubat 2015 tarihinde Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’nin taşınması üzerine Emek Mahallesi Günaç Sokak No: 48 adresinde Ticaret Borsası Ortaokulu adıyla eğitim hizmetine yeni binasında devam etmiştir. Son olarak Alanönü Mahallesi Afşar Sokak No:9 adresine taşınmış ve halen bu adreste, Ticaret Borsası Ortaokulu adıyla hizmete devam etmektedir.

Bunun yanında 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ticaret Borsası İmam Hatip Ortaokulu okulumuzun bünyesine dâhil olmuştur. 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren ise 5, 6, 7. Sınıf düzeyinde öğrenci kabul ederek eğitim öğretime başlamıştır. Bu doğrultuda Ticaret Borsası Ortaokulu ile Ticaret Borsası İmam Hatip Ortaokulu eğitim öğretime birlikte devam etmektedir.

Okulumuz açıldığı günden beri öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirme çabası içine girmiş, bununla birlikte onları geleceğe güvenle hazırlayacak eğitim anlayışını benimsemiştir. Bu düşünceden hareketle okulumuzda çeşitli akademik, sosyal, kültürel, sportif çalışmalar yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2019 - Güncelleme: 19.12.2023 08:16 - Görüntülenme: 324
  Beğen | 7  kişi beğendi